فصل جدید کاوش باستانشناسی در کاخ والرین شهر بیشاپور آغاز شد
افشین ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اقدامات جدید میراث فرهنگی فارس در شهر بیشاپور گفت: فصل جدید کاوش باستانشناسی کاخ منتسب به والرین در شهر بیشاپور به همت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس و پایگاه میراث جهانی منظر ساسانی با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی گردشگری کشور و به سرپرستی مشترک مصیب امیری و رضا نوروزی آغاز شد.
وی با بیان اینکه در دهه ۷۰ یک فصل کاوش بر روی این بنا توسط علی اکبر سرفراز به انجام رسید و قسمتهایی از آن از زیر خاک بیرون آمد، افزود: در نمای این بنا از سنگهای چهارتراش استفاده شده است.
ابراهیمی تصریح کرد: بنای مذکور علاوه بر اینکه در دورههای بعد از ساخت دچار دخل و تصرف زیادی شده و از سنگهای آن جهت ایجاد فضاهای معماری بر روی بنای اصلی استفاده شده، در حجم بسیار بزرگی از آوار نیز مدفون شده است.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس بیان کرد: با توجه به عظمت بنا و پیچیدگی کار در این اثر شاخص برنامهریزی بلند مدتی با همکاری متخصصین رشتههای مرتبط به عمل آمده است.
مدیر پایگاه میراث جهانی منظر باستانشناسی ساسانی فارس ادامه داد: این فصل بهعنوان شروع و مقدمه فصلهای آتی بوده و انشاءالله با فراهم شدن شرایط، فعالیت جهت روشن شدن ساختار فضایی و کارکرد اصلی بنا بهطور گستردهای در آینده ادامه خواهد یافت.
وی با بیان اینکه این پروژه چند ساله است و اینگونه نیست که با یک یا دو فصل انجام شود، گفت: کاوشها قطعاً زمان میبرد و گمان میکنیم که اشیاء جدیدی در این کاووشها پیدا خواهد شد که در موزه همین شهر نگهداری خواهد شد و موجب رونق گردشگری شهرستان کازرون میشود.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس با تصریح اینکه در بیشاپور نیز ۱۸ برنامه در یک سال گذشته اتفاق افتاده که تعدادی از آنها نهایی شده و برخی دیگر در دست انجام است، گفت: اجرای بخش نخست سنگ فرش مسیر بازدید تنگ چوگان، اجرای مسیر بازدید در قلب حکومتی بیشاپور، ساماندهی فضاهای اداری و خدماتی مجموعه و تأمین تجهیزات کارگاهی و اقلام اداره با اعتبار ۲۰۰ میلیون تومان از جمله اقدامات انجام شده در این شهر تاریخی است.
ابراهیمی، حفاظت و مرمت سنگنگارههای تنگ چوگان، حفاظت لایههای رنگی و تزیینات این سازه، تهیه ویترینهای مورد نیاز برای موزه، ساماندهی سنگهای آواری و غیر آواری که به هر دلیلی تخریب شدهاند، بهسازی فضای خدمات گردشگری ورودی مجموعه، مستندنگاری ۳ بعدی با پهباد، اجرای پوشش حفاظتی به روی بقایای معماری، تکمیل مسیر سنگ فرش تنگچوگان، اجرای مسیر بازدید از حد فاصل موزه تا معبد آناهیتا، آمادهسازی مسیر بازدید و دسترسی ایمن به قلعه دختر، اجرای نورپردازی و تأمین مبلمان فاخر، کاوش باستانشناسی در کاخ والرین، فنسکشی عرصه قلعه دختر و سایر نواحی در بیشاپور و راهاندازی قطار گردشگری برای تسهیل بازدید از مجموعههای پراکنده برای عموم مردم را از جمله اقدامات در دست اقدام میراث فرهنگی در این منطقه عنوان کرد.
ارتباط فردا: بیشاپور یکی از شهرهای باستانی ایران در بخش مرکزی کازرون و در استان فارس است که در زمان ساسانیان ساخته شده و امروزه ویرانههای آن برجای مانده است. بیشاپور در کنار دره چوگان واقع شده و فاصله آن تا شهرستان کازرون در استان فارس ۱۹ کیلومتر است.
منبع: خبرگزاری ایسنا